За Стела Колева

Пътувала съм многократно извън България и съм посещавала различни курсове по йога в зависимост от нуждите и периода, в който съм се намирала. Живяла съм във Франция повече от десет години, което допълнително ми позволи да разширя своя мироглед.
Специализирах в Тайланд тай йога терапия и йога анатомия. Магистратурата по туризъм ми дава възможност да развивам уменията си в специалицирани организирани ваканционни програми като йога ретрити и здравословни тимбилдинг ваканции.
По пътя си съм срещала различни учители и всеки от тях е допринесъл за моето развитие в преподаването по йога. Не спирам да се уча.

Не налагам йога като философия и начин на живот на клиентите. Това е личен избор. Живеем в Европа с уникална народопсихология и е сложно да прилагаме традиционната йога практика и медитация от Индия в натовареното ни ежедневие, но можем да се опитаме да извлечем максимална полза от йога като източна философия за здраво тяло и спокоен ум .

Моята мисия е да помагам на хората. По време на практиките си се старая да обяснявам здравословните ползи от позите и наблягам върху правилното им изпълнение. Обяснявам коя поза при какви здравословни проблеми може да помогне или съответно кога да не се практикува при конкретни заболявания.

Желанието ми е хората да бъдат по-осъзнати и удоволетворени, да знаят как да намират баланса в битието си, да поддържат чисти и хармонични отношения, да се чувстват млади и смятам, че йога допринася съществено за това.

Занимавам се и с йога за деца. Освен, че йога предотвратява много от често срещаните болести при децата, сигурна съм, че колкото по-рано човек се осъзнае и се научи на смирение и търпение, толкова по-лесно ще преодолява трудните и житейски ситуации. Щастлива съм, че работя с деца. Те са нашето огледало и бъдеще.

Сертификати, които притежавам:

Сертификат за завършен курс по “Функционална анатомия и физиология на йога” – от Yoga Mind Yoga Body, Чианг Май, Тайланд;
Сертификат за курс за преподавател по “Хата Йога” от Lotos4ever, София, България;
Сертификат за специализация “Йога за Деца” от Lotos4ever, София , България;
Диплома за Тай масаж терапевт от Thai Massage School ,Чианг Май Тайланд;
Сертификат за обучение “Обслужване на клиенти” от Wilson Learning, София , България;

Диплома за магистър “Управление на Туризма” от НБУ , София , България.

От юли 2017 г. можете да проследите моята авторска поредица „Йога със Стела Колева“ в рубриката „Йога и медитация“ на Puls.bg. http://www.puls.bg/reference/author/author_146.html