Инструктори

Тара

Здравейте, Казвам се Тара Чатурведи и съм сертифициран преподавател по йога. Йога ни помага да открием едно ново състояние на вътрешен покой, състоянието, което съответства на нашата истинска природа. От 16 годишна се занимавам с йога, която категорично стана важна част от моя живот. Благодарна съм на моите учители, които запалиха любовта ми към йога и се надявам и аз да мога да предам това на своите ученици. Намасте, Тара Чатурведи

Алис

Казвам се Алис.  Запознах се първоначално през 2012 година с Хатха Йога.  Преди това съм тренирала художествена гимнастика и спортна аеробика и така в последствие се запалих по по-динамичните практики като Виняса флоу и Ащанга Йога. Мисля, че всеки, който се е докоснал до Йога  е осъзнал, че тя не е религиозно учение,  странни физически пози или някаква мода, а път към самите нас, път към нашето осъзнаване и усъвършенстване. Лично аз преди да се срещна с тази духовна практика години наред страдах от силно главоболие. Но още при първото си посещение Йога ми помогна да се справя с болката, след известно време промени мисленето ми и начина ми на живот.

Криси

Здравейте,

Казвам се Кристина. От 10 години практикувам йога, а от 6 водя йога практики. Интересът ми към тази древна философия датира още от ученическите ми години, когато за първи път разлистих книгата на Венцеслав Евтимов „Йога“.

Развитието ми в тази насока по естествен път ме доведе и до Аюрведа – науката за живота или както е по-известна – древната индийска медицина. Прилагам тези свои знания за по-ефективно въздействие на йога практиките върху физическия, емоционален и духовен аспект на всеки мой курсист.

Сега практикувам и преподавам класическа хатха йога, като се стремя да се придържам и запазя автентичността на тази уникална философия.

Възприемам себе си като ученик, който има още много какво да научи и виждам в лицето на всички около мен своя учител.

Ками

Движението е живот! Моят живот! Откакто се помня, не се спирам .За щастие съм от поколенията, израснали по дворовете и улиците на централна София, по времето, когато случайно минаващи автомобили ни пречеха на играта и ги замеряхме с топката; бяхме навън във всяка свободна минута и игрите ни изглеждат като олимпиада на съвременните деца… Исках да стана балерина и точно преди да се явя на изпит в балетното ми се случиха такива здравословни предизвикателства, че едва се отървах за има-няма 25 години. И разбира се, забраниха ми всякакво „натоварване“. Освободиха ме от физическо, а аз исках да се занимавам с балет и гимнастика…Слава Богу спрях да ги слушам в 10ти клас и тръгнах на танци, модерен балет (1980). И така – до днес. След модерния балет дойде Аеробиката (1985). После – Каланетиката (1987). После – каратето (1992). После пък (бяха минали доста години) – водната аеробика (2004). И, някак съвсем естествено – йогата (2013)! А, да, и толкова дълго лелеяният класически балет (2013)! През всичките тези години движението, спорта, йогата, медитацията, природата бяха моите терапии и в най-тежките изпитания и моята свобода! Свободата да бъда себе си, да бъда здрава, щастлива и движеща се напред и нагоре. Непрекъснато развивам уменията си и търся нови начини да ги предавам на хората в залата и да им помагам да бъдат здрави! Да живеят живота си с лекота и в хармония! Да му се радват във всеки един момент! Защото животът е прекрасен! Ками

Катя

Занимавам се с акро йога . Интересното при тези занимания е , че ние не си казваме „хайде да тренираме“, а си казваме „хайде да играем“ и само като се замени тази дума се променя изцяло настроението, и тренировката, която на моменти може да стане доста изискваща и натоварваща. Реално не се усеща умора, защото когато сме играли на дама като малки едва ли сме си мислили „сега ще спра , защото се изморих“.. продължаваме , защото ни е забавно.
Тренирала съм бадминтон 7 години, фен съм и на високоинтензивните и на силовите тренировки, но в акро йогата определено има нещо уникално. Никога не си сам на тренировката, разнообразно е , креативно, и най- вече се забавляваш!

Erik

Ерик
Движението винаги е било част от живота ми, катерейки се по дървета като дете и тичайки през гората, получавайки чувството, че съм част от природата. Опитах различни бойни спортове и чрез контузии се обърнах към фитнеса с цел коригиращи упражнения и да науча повече за тялото си. Чрез този път не мина дълго докато поради вдървеност научих за йога и ползите и, лекувайки стари травми, ставайки силен там, където бях слаб, учейки се да разбирам тялото си по нов начин. Изминаха 6 години откакто започнах да се занимавам с йога и с всеки изминат ден ставам все по-въодушевен от нея, толкова, че искам да споделям мъдростта, която носи тази практика и да помогна на колкото се може повече хора. За Акро йогата научих преди 3 години и за пръв път видях хора да се движат по този начин. Останах като сразен от възхищение, трябваше да го пробвам. Срещнах прекрасни хора чрез тази практика и научих толкова много неща, които мога да правя с тялото си, на които не съм си представял, че съм способен. Забелязах, че помагайки на хората да учат акробатични трикове това не просто ги прави по-щастливи, но им дава и дълбоко чувство на удовлетворение. Това беше моментът, в който реших, че искам да разпространявам акройога и да върна чувството за игра и забавление в живота на хората около себе си.

Erik.
Movement has always been important in my life, climbing trees as a kid and running through the forest, getting the feeling that I’m part of nature. I tried out different forms of martial arts and through injuries I turned to fitness for corrective exercises and to truly learn about my body. through this path it didn’t take long before I found out about yoga and its benefits. Healing old injuries, strengthening weaknesses, learning to understand my body in a new way. It’s been 6 years since I first started to practice yoga and I’m even more excited about it than when I first started, so much so that I want to share this wisdom and help as many people as I can.
I learned about Acroyoga almost 3 years ago and from the first time I saw people move together like this I was struck with awe, I had to try this. I met amazing people through this practice and learned so many things that I could do with my body, I would never have imagined the things I am capable of. I noticed helping people do these acrobatic tricks not just made them very happy, it gave me a deep sense of fulfillment too. That is the moment I decided I want to help spread Acroyoga and bring back a sense of play in the life of the people around me.

Моника

Винаги съм била активна и смятам, че движението е незаменима част от живота и както казва Сократ: “Срамно е човек да изживее живота си и да не види и изпита удоволствието от това на каква красота е способно тялото му”. В детските си години се занимавах с танци и художествена гимнастика. По- късно с плуване, волейбол, спортно катерене и фитнес, но нищо не ме е грабвало така както йогата, а когато прибавим и акро към нея се получава неустоима комбинация! Обожавам да предизвиквам себе си и да разширявам възможностите си. Когато за пръв път се докоснах до това ново преживяване – акро йогата, бях поразена още от първия път и си казах искам да се занимавам и да стана добра в това. Беше предизвикателство, беше партньорска работа и беше забавно. Благодарение на акро йогата развих у себе си рдица качества. Това е практика, която може да помогне на всеки не само да подобри физическата си кондиция и да се забавлява, но и да му помогне да изразява по- добре и по- смело себе си в света и сред хората.

Стела

Не налагам йога като философия и начин на живот на клиентите. Това е личен избор. Живеем в Европа с уникална народопсихология и е сложно да прилагаме традиционната йога практика и медитация от Индия в натовареното ни ежедневие, но можем да се опитаме да извлечем максимална полза от йога като източна философия за здраво тяло и спокоен ум .

По време на практиките си се старая да обяснявам здравословните ползи от позите и наблягам върху правилното им изпълнение. Обяснявам коя поза при какви здравословни проблеми може да помогне или съответно кога да не се практикува при конкретни заболявания.

Желанието ми е хората да бъдат по-осъзнати и удоволетворени, да знаят как да намират баланса в битието си, да поддържат чисти и хармонични отношения, да се чувстват млади и смятам, че йога допринася съществено за това.

От юли 2017 г. можете да проследите моята авторска поредица „Йога със Стела Колева“ в рубриката „Йога и медитация“ на Puls.bg. http://www.puls.bg/reference/author/author_146.html

Александра Жабонова

Казвам се Александра Жабонова и се срещнах с магията на йога през 2012 година ,когато ми поставиха диагноза ‘’Паническо разстройство’’. Сертифициран йога-преподавател съм към Йога клуб „Скорпион” и завърших своето обучение през 2015 година в Нов Български Университет. Като дългогодишен банков служител- повече от 10 години , успях да намеря баланса и спокойствието именно практикувайки и преподавайки йога. Защото йога е мощен инструмент за работа с тялото,със съзнанието, с ума.
Изпитвам особено отношение към Ин йога.Всъщност много често описвам срещата си с Ин йога като “любов от пръв поглед”. Ин е връщането ни към себе си и работата от вътре навън. В Ин няма напрежение,стягане и активиране на мускулите, стараем се да отпуснем всяка част на тялото(най-вече,стягане на съпротивите на ума)
Йога ме научи да слушам тялото си,да уважавам неговите граници и лимити,научи ме да бъда интимна със себе си,научи ме да потъвам дълбоко в себе си ,за да открия своето истинско Аз. Пиша статии за йога и йога хранене в www.eterina.me ,защото йога и готвенето за мен за повече от страст .

Мария Златарева

Казвам се Мария и съм сертифициран йога преподавател. Занимавам се с йога от дете. Вярвам, че ако искаме да разберем йога трябва да се вгледаме в природата. Осъзнавайки как е подреден естественият природен цикъл на човешкия живот и естественият ред, по който се развиват нещата бихме могли да извлечем най- големи ползи от йога – да бъдем здраво, щастливо и красиво човешко същество. В практиката си опитвам съобразявайки съвременните особености на живота ни да насоча хората към осъзнаване на физическата, менталната и енергийната връзка на околния свят с нас самите чрез йога. Целта ми е всеки от моите ученици да бъде своята най- добра версия, постигайки това в баланс със себе си. Изживяването на всеки един йога клас и това, което може да получите от него зависи изцяло от учителя. Вярвам, че това да си добър йога преподавател зависи от обмяната на положителна енергия и страстта да споделяш наученото от теб с другите, както и да си в тяхна полза. Търпение, отдаденост и любов – така разбирам преподаването на йога.

Ивелина Иванова (Милейди Нуар)

Казвам се Ивелина Иванова. С йога се занимавам от 2014г. През 2018 се сертифицирах като йога инструктор при трикратения световен шампион и многократен абсолютен шампион на България – Даниел Петров.
Всеки може да практикува йога, дори и ако се чувства недостатъчно гъвкав или силен. Това се променя с времето. Едно от най-трудните, но и най-освобождаващите неща за йога е оставянето на егото и приемането, че никой не е по-добър от всеки друг.
От близо десет години се занимавам с ароматерапия и масажи.

Надя Спасова

Казвам се Надя Спасова. Завършила съм кинезитерапия в НСА. С йога се занимавам от 4 годишна възраст при Венцислав Евтимов. Последните 8 години преподавах йога и пилатес на остров Корфу. Специализирана съм и в преподаването на изправителна гимнастика за възрастни хора и оздравителни масажи за рехабилитация. Имам дипломи от  Yoga Alliance USA RYT за завършен курс от 200 часа и от Himalaya path за курс по йога за бременни.

Гергана Василева

Казвам се Гергана Василева и съм сертифициран преподавател по пилатес. На 21 години съм и от малка се занимавам с художествена гимнастика. В момента специализирам „Кинезитерапия“ в Медицински университет – гр. София. Познанията ми в човешката физиология ми помагат да бъда полезна за хората и да преподавам правилно и професионално системата Пилатес.

Спортът винаги е бил важна част от живота ми. Очаквам Ви на тренировка с мен в студио Sen Sib.

Гери Русинова

Занимавам се с йога от 2006 г. През 2017 г. завърших 18-месечната следдипломна квалификация за йога инструктури, провеждана съвместно от  НСА и Българска федерация по йога по програма на Йога институт Кайвалядхама, Лонавла, Индия. Посещавам семинари и лекции за повишаване на квалификацията. Интересувам се от философията на йога и я изучавам. В практиките си се опитвам да помогна на хората да се научат да осъществяват връзка със себе си, което ни дава стабилност и ни помага да се справяме успешно в ежедневието си.

Поли Рийд

Изучавам и практикувам йога от 2014-та година. 2015-та година имах възможността да се насладя на едномесечна програма за вътрешно пробуждане и изцеление на о-в Ко Панган, Тайланд. 2016-та година преминах обучение за задълбочаване на практиката по Хатха Йога към Yoga Alliance (RYT 200) в Доха, Катар. 2017- та година преминах обучение за задълбочаване на практиката по Ащанга Йога с инструктор Ирина Бъчварова. Йога ни помага да изпълним живота си с любов, и ни учи как да я споделяме с другите. Fb: YOGA GLOW