Традиционен тайландски масаж

Сен Сиб студио за йога и пилатес предлага традиционен тайландски масаж в специално създаден за целта кабинет.

Тай масажът е подходящ при болки в гърба, кръста, врата, при главоболие,натрупан стрес и слабост на мускулите. Някои го наричат пасивна йога, тъй като се използват похвати за разстягане  на тялото и човек след подобна терапия се чувства лек и жизнен.

Може да се практикува от спортисти които се нуждаят от постоянно допълнително разтягане с цел да елиминират евентуални контузии, както и от хора които са претърпяли травма или оперативна намеса и им е забранен всякакъв спорт . Тай терапията има лечебно и отпускащо действие върху нервната система, както и действа благоприятно върху лимфната система на тялото.

Как протича терапията :

Работи се върху тялото на пациента с лек натиск чрез палци, длани и лакти. Специфични за тай масажа са различните разтягащи, изтеглящи и усукващи позиции, взаимствани от йога асаните.

Прилага се през леки дрехи. Не се ползва олио.

Клиента не изпитва болка, а релаксация и отпускане.

Продължителността на терапията може да бъде различна като могат да се включат допълните процедури като масаж на лице с с с елексир от етерични масла за подмладяващ ефект, акупресура на стъпала или лека йога практика преди масажа.

Възможно ли да се прави при бременност?

Масажът може да бъде изпълнен по време на бременност като се работи в странично легнало положение специално за работа върху гръбначния стълб, седалищният мускул и тазобедрените стави

Ползи от тай масажа:

Тялото се отваря и регенерира, ставите отново стават подвижни, докато умът се завръща към състояние на релакс. Напрежението и токсините се освобождават от ставите, мускулите и съединителната тъкан. Енергиийното тяло, както и вътрешните органи се стимулират, чрез натиск върху периферни рефлексни точки.

Тай масаж има следните положителни ефекти:

-релаксира тялото и намалява стреса
-увеличава подвижността и гъвкавостта и премахва мускулното напрежение
-балансира енергийната система
-стимулира вътрешните органи

Продължителност

Терапията продължава 60 минути.

 

Подобни публикации