Стегнат корем само с 5 минути на ден!

Мечтаете за стегнато тяло ,а нямате време за тренировки. Заменете времето на изпушена цигара или разговор по телефона с тази серия от упражнения и резултатите ще се появят още през първият месец.

Кратката тренировката е базирана на известната поза Планк.

Позата е позната на спортуващите хора с четири основни ползи: тонизира коремните мускули, укрепва гръбначният стълб, огъвкавява тялото и подобрява стойката.

Упражненията се изпълняват за предпочитане сутрин преди закуска докато сте още пълни с енергия. Правете заниманието всеки ден и само след месец ще забележите, че тялото е видимо по-стегнато.

Упражнение 1 – Планк

Застанете с лице към пода на колянна опора и длани. Повдигнете коленете от земята като раменете останат на нивото на лактите. Гърбът трябва да е прав и тялото стегнато. Избутвайте тежеста на тялото с помощта на ръцете като ги държите силни и изпънати. Останете в позата в продължение на една минута. Дишайте естествено.

Упражнение 2-Планк на лакти

Започнете като в поза планк ,но този път поставете лактите на земята на ширината на раменете. Задръжте в позата за 30 секунди.

Упражнение 3– Планк на лакти с повдигнат крак

Отново заемете поза в планк на лакти като в упражнение 2 ,но повдигнете десният крак нагоре. Внимавайте раменете да не се изместят назад, те трябва да са на нивото на лактите. Задръжте 30 секунди след което повторете с левият крак за още половин минута.

Упражнение 4– Планк на лакти на лявата страна

В продължение на упражнение 3 без да почивате, се обърнете на ляво като поставите дясната ръка успоредно на постелката за опора и повдигнете лявата ръка нагоре. Не отпускайте тялото надолу. Останете в позата за 30 секунди. Повдигнатата ръка може да остане и на тила, по ваш избор.

Упражнение 5– Планк на лакти на дясната страна

Повторете упражнение 4, но като се обърнете на дясно. Избутвайте тялото нагоре като го задържате стегнато. Засечете половин минута.

Упражнение 6 – Планк

Върнете се на упражнение 1 само за 30 секунди. Въпреки, че вече сте изморени, не отпускайте тялото надолу, за да избегнете натоварване на кръста. Дишайта нормално.

 

Упражнение 7 – Планк на лакти

Серията завършва с позиция на тялото в планк на лакти.  Издръжте последни 60 секунди . Не се предавайте на финала, резултата си заслужава усилията. Насочете вниманието върху дишането.

След като изпълните всичките стъпки в рамките на 5 минути , може блаженно да отпуснете тялото на земята. Останете легнали по корем и поставете ръцете настрани.

Повдигнете десният крак и го усучете върху левият, след това го оставете да натежи надолу на земята. Това усукване отпуска кръста, гърбът и раменете. Дишайте бавно и дълбоко. Повторете с другият крак.

Ефектът от тази кратка тренировка е гарантиран. Единственото което трябва да направите е да се събудите 5 минути по-рано и да отделите това време за вас и за вашето тяло.

Подобни публикации