Свалете излишните килограми ДЪЛГОСРОЧНО с йога!

Йога за отслабване и стягане!

Най-трудните килограми за сваляне са последните три. Не се изтезавайте с глад или уморителни тренировки, може би това е вашето здравословно тегло .

Въпреки това, йога действа като магическа пръчица за вашата фигура. Не само ще се изфините ,но и ще изглеждате по-стройни и високи. Това е абсолютен факт, защото йога издължава гръбначният стълб и разтяга мускулите. Единстеното нещо което се налага е да бъдете постоянни.

Дишането в йога гори калории! Докато правите асаните вие сте концентрирани в дишането което помага за ускоряването на метаболизма и намаляванета на стреса- фактор номер едно за желание за сладки и тестени храни. Дихателните техники имат и други ползи като това, че тонизират цялостно всички телесни системи и човек се чувства жизнен и в хармония със себе си.

Вместо да мразите денят в който трябва да отидете на фитнес и да лъжете инструктора за пореден път, че сте не сте спали или сте преуморени, то в йога всичко изглежда приятно  и с желание. Залата за йога често ухае на етерични масла , атмосферата е спокойна  , музиката е тиха и отпускаща и никой не предполага , че докато нервната система се освобождава от напрежението , талията се вталява а седалищните мускули стават силни, стегнати и повдигнати. За награда си тръгвате леки, отпуснати и в прекрасно настроение. Всичко това само за един час. Нямате нужда от обувки, нито от специфично облекло.

Йога за отслабване и стягане е практика в която движенията са по-динамични отколкото в класическата йога , но и във фет-бърнинг курса се работи за балансиране на равновесието, прочистване на тялото и нормализилане на метаболизма. Стимулира се лимфната система и се премахват отоците от крайниците които обикновено придават неприятно чувство на тежести отпадналост. Винаги се завършва с релаксация която да отпусне мускулатурата и съзнанието.

Заниманията по йога за отслабване ви помагат да се избавите от килограмите дългосрочно и здравословно. Постепенно във времето , вие ще намалите чувството за глад на сладки изделия защото ще се чувствате спокойни и мозъкът ви няма да се нуждае от тях. Да ,шоколадът храни мозъкът , не сърцето както някои си мислят, че е храна за душата. Спокойно може да го замените с мед или сушени плодове. След йога клас, човек има желание да се погрижи за себе си и да се храни правилно. Изборът ви на храна през денят в който сте практикували йога ще бъде умерен и балансиран което и ключът към здравото тяло.

Не се отказвайте лесно и не пропускайте заниманията, йога е път, не временна цел да свалите няколко килограма за следващата седмица защото имате повод да си облечете любимата дреха. В крайна сметка вай-важното е човек да си доставя удоволствие докато се опитва да влезне във форма. Ако това става с мъка , то ефекта няма да е положителен. С всеки тип йога ще имате добри резултати , дори и с най-леката , но трябва да се въоръжите с търпение.

За йога практиките вижте тук