Ползите от тай йога терапиите за бременни

По време на бременност ,в женския организъм настъпват промени които нарушават комфортта на бъдещата майка. Тай йога терапията по време на бременност премахва натрупаното напрежение, подобрява тонуса на гръбната мускулатура и облекчава неприятните усещания като тежест и напрегнатост.

Масажът е отлично средство, чрез което една жена може да се подготви за най – важния момент в живота си – РАЖДАНЕТО както и за промените в тялото й. С помощта на тази терапия се възтановява комфортта и самочуствието на бременната жена, мускулите  се отпускат, премахват се болките в гърба, отоците по крайниците, нарушената циркулация на кръвта и лимфата.

Терапевтите  използват система от движения, с която стимулират различни точки по тялото. Тези движения са два основни вида – лек натиск с ръце, лакти, длани  и разтягане на тялото.
Тайландският масаж дава възможност на клиентката да се отпусне максимално и да релаксира пълноценно. Ставите, мускулите и тъканите на тялото се освобождават от натрупаните вредни токсини и напрежение.

Освен това, тайландският масаж значително подобрява гъвкавостта и еластичността на тялото и влияе положително върху кръвообращeнието.

Ако се упражнява регулиарно, се стимулират вътрешните органи, за да се подобри тяхното функциониране, организмът се тонизира и енергизира и жената не се чувства изморена и гладна.

Терапията се извършва върху дебела постелка с височина 7 см, поставена на пода. Клиентката е облечена в леки дрехи, тип пижама. Продължителността на терапията е различна в зависимост от състоянието и нуждите на клиента като може да се включат масаж на лице или акупресура на стъпала.

Масажът на ходила е от огромно значение по време на бремеността, тъй като често в това състояние се чувства тежест и оток в крайниците.
Това е нетрадиционен вид лечение на редица болести. Чрез този вид масаж се стимулират акупунктурни точки, всяка от които отговаря на съответен орган от човешкия организъм.

Благодарение на тай йога терапиите, бременните жени могат да се чувстват свежи и леки, жизнени и спокойни. Не забравяйте, че всички майчини емоции, чувства и инстинкти се предават на бебето още докато е в корема на майката.

Подобни публикации