Отслабване с холистичен подход без диета

Когато стане въпрос за диети, повечето хора си престават малко храна, лишения, мъка, трудност, невъзможност. Най-странното е, че диетите не помагат. Те дават много временен ефект и вероятността, не само да си върнете килограмите, но и да качите е 90% според статистиката.

Трайно намаляване на теглото се постига единствено с промяна на навиците. Има много техники, които помагат за това и храненето е само част от тях, но не основен. Най-важното е човек да се чувства доволен, удовлетворен, щастлив, но ограниченията действат точно обратното. Затова холистичният подход е най-добрият в желанието за загуба на тегло, тъй като работи комплексно и разглежда човека като едно цяло в неговия физически и психически аспект.

Ако сте качили килограми от стрес, трябва да лекувате стреса, а не да броите калориите. Увеличаването на порциите и бягството към нездравословните храни е само резултат на вашето психическо състояние.

Срещата с холистичен нутриционист ще ви даде възможност да опознаете себе си. Да разберете защо се храните по този начин. Ще събуди у вас осъзнатост за вашите действия и избор на храни. Това е най-голямото богатство, което човек може да получи- осъзнатост.

Съществено е да се разбере, че лишаването от конкретна хранителна група, не води до трайни резултати, но може да доведе до здравословни проблеми, като анемия, прекалено ниска кръвна захар, косопад, спад на имунната система, нервен срив, безсъние и други.

Всеки ден, за организма е необходимо да се консумират трите макронутриенти – белтъчини, мазнини и въглехидрати, както и микронутриенти под формата на витамини и минерали. Хранителните добавки и протеиновите прахчета не заменят качествена храна!

Ето няколко техники, с които да започнете сами този процес на лична трансформация.

✅Започнете да си лягате по-рано

✅Увеличете количеството на вода, като ако ви е трудно, си купете една бутилка от 1 л и пийте по две на ден.

✅Хранете се в приблизително едни и същи часове, за да изградите ритъм

✅Закусвайте и не прескачайте хранене

✅Не похапвайте между храненията

✅Спрете продуктите с бяла захар. Можете да ги замените с плод, малко мед, черен шоколад и фурма, само при голяма нужда

✅Ограничете алкохола

✅Консумирайте протеини на всяко хранене

✅Движете се! Дори и 30 минути ходене пеша на ден или да изберете стълбище пред асансьор оказва влияние. Почистването на дома и всякакво движение се брои. Не го подценявайте. То е най-важният фактор за ускоряването на метаболизма и горенето на приетите калории.

Ако все пак се затруднявате със следенето на тези съвети или предпочитате по персонализиран хранителен режим, можете да се свържете с мен за изготвяне на индивидуален хранителен режим и план и да получите подкрепа в изграждане на Вашата цел. Не забравяйте, че всичко е възможно, стига да го искате и да си отделите време и постоянство.

За изготвяне на хранителен режим, вижте повече тук:

За повече информация, разгледайте сайта www.sensib.org или се обадете на 0888341881

 

Подобни публикации