Лесно влизане във форма след раждане без диети и фитнес

За повечето жени, особено тези, на които няма кой да помага в отглеждането на децата в първите им месеци е изключително трудно да се върнат във форма. Даже някои забравят как са изглеждали преди. Тренировките остават на заден план и единствения спомен за тях остава абонаментната карта за спорт в портфейла. Периода е дълъг и шанс за подобна активност няма. Силата е в минимални количества и едва стига, за да се пусне поредната пералня или да се качи бебето в колата за поредния лекарски преглед, което само по себе си е половин тренировка в зала. Дори десетте минути свободно време са кът и изчезват мигновено, докато се мисли с какво по важно действие да се запълнят, дали да се изгладят дрешките, да се сготви или просто да се отдъхне плъзгайки по телефона и безизразно  гледайки публикациите в социалните мрежи.

Скъпи майки, не се отчайвайте, всяка майка е минала по този път та и по няколко пъти. Да , има огромна разлика между тези на които им се помага и тези които са самички по цял ден с бебето. Важното е да знаете, че винаги имате избор и всичко това става с много добър фокус, малки ежедневни стъпки и организация. Повече от ясно е, че концентрацията е сведена до минимум, поради динамичното ежедневие, детския непрестанен плач, липсата на сън и хормоналният дисбаланс, но опция има винаги. След Ковид19 се популяризираха онлайн тренировките в домашни условия. Можете да ги правите дори, докато детето спи и най-мотивиращото е, че има такива и по 10 минути на ден.

Те помагат за прибирането на кожата на корема, стягат тазовото дъно, премахват болките в кръста и успокояват нервната система. Въпрос на навик е да се включат в ежедневието за 10-15 минути на ден. Дори когато детето не спи, можете да правите някои упражнения с вашата рожба, като игра.

При майките, които са константно недоспали, нямат никаква сила, кърмят, йога е най-добрият избор, тъй като не е силов спорт, а зарежда с енергия, тонизира, освежава, избистря ума и балансира хормоните.

Не чакайте детето да тръгне да градина, за да се върнете във форма. Чувствайте се добре в кожата си още в първите месеци след раждането. Онлайн йога дава възможност да правите упражнения в къщи с детето. След като свикнете с кратките йога практики, можете да включите и упражнения за стягане на тялото след раждане, които също са толкова бързи и кратки, но комплексни работещи върху мускулите на цялото тяло.

Бързо възстановяване след раждане е възможно. Отделете само 10-15 минути на ден и ще видите резултатите още на първия месец!🦋

Повече за онлайн йога и тренировки, можете да видите тук.

Подобни публикации