Какво научихте от вашият учител по йога?

Йога стана модерна последните години и продължава да трупа популярност чрез магическият ефект който има върху тялото и психиката на човек.
Зали  се отварят на всеки ъгъл , а практиките зачестяват все повече. Поглеждате часовника и на всеки кръгъл час в някоя зала вече ви чакат с опъната постелка. Те са често почти долепени една до друга, така че ако сте малко над нормалната височина , ще ви е трудно да изпълнявате асаните. Някои инструктори нетърпеливо показват невероятни неща с телата си до такава степен, че се замисляте дали не сте попаднали на цирково представление или други не смеят да ви изморят, за да не излезнете от зоната на комфорта си.
Вече могат да се срещат най-различни наименования на заниманията.
Целият този йога бум най-вероятно е  нормално явление при положение, че всеки търси естествен изход от стреса , липсата на тонус и честите болки в гърба .
Когато решите да отидете на йога , първо си дайте сметка кое е важно за вас, искате ли да се научите да изпълнявате позите правилно или искате да участвате в хореографията с останалите хора в залата . Харесва ли ви това което слушате , енергията която усещате ? Важно ли е за вас да знаете кога да вдишвате и кога да издишвате ?Успявате ли да се отпуснете на края на практиката?
Не пренебрегвайте уроците по йога , те не са по малко важни от останалите уроци .  В крайна сметка доверявате тялото си и времето си.
В нашите практики, ние учим клиентите да изпълняват асаните правилно и постепенно да се справят с по-трудни пози. Целта е всеки да получи нужната база знания за това какво и защо го прави и да е наясно с това кои са ползите от асаните и кои от тях са противопоказни при някои заболявания.
 Практиките са много добре балансирани, така че тялото да се загрее и раздвижи, след което да се отпуснат мускулите и нервната система. Още след първото занимание се усеща намаляване на болките в кръста и раменете ,раздвиженост на ставите и комфорт в опорно-двигателния апарат.
За допълнителна информация ,посетете нашият сайт www.sensib.org

Подобни публикации