Йога за бърз метаболизъм

Много често хората които имат наднормерно тегло, не могат да отслабнат въпреки следването на диета. Те смятат, че причината се крие в забавеният им метаболизъм. Това най-вероятно е така , но не означава, че е невъзможно да се избавят от натрупаните килограми по друг по здравословен и комплексен за организма начин.

Йога помага на метаболизма да се нормализира чрез асани и дишане. Някой йога пози действат като масаж на вътрешните органи и на червата и позволяват на организма да се изчиства редовно от натрупаните токсини, а това е една от основните причини за бавен метаболизъм.

Започнете денят с йога практика на празен стомах. Упражненията могат да са по леки и по кратки ,като  постепенно да се увеличава нивото на интензивност и времетраенето на практиката. Дишайте през корема и накрая на заниманието, отделете няколко минутки за релаксация. Релаксацията отпуска нервната система и намалява желанието да се храните с високо калорични храни.

Йога действа благоприятно и на хормонално ниво като възтановява функцията на жлезите с вътрешна секреция. Често дисбаланса на функцията на щитовидната жлеза върви ръка за ръка с функцията на метаболизма. За да работи ефективно щитовидната жлеза, се нуждае от здравословни храни богати на минерали , цинк и йод които можете да набавяте от консумация на риба , ядки и други храни. Храненията през деня не трябва да се прескачат . Организма гори когато поема редовно храна. Ако спрете да го захранвате , той ще започне да складира и така ще забавите още повече обмяната на веществата.

Пазарът е претрупан с хранителни добавки и всякакви магически хапове за забързване на метаболизма, но ако помагаха ,нямаше да има хора с наднормено тегло или такива които се оплакват постоянно от забавен метаболизъм. Ако и вие сте изпробвали куп подобни продукти и сте обезкуражени , дайте шанс на йога. Само след няколко последователни практики, Вие ще  се почувствате по тонизирани и леки което е началото на един нов здравословен начин на живот.

Подобни публикации