Възстановяване на хормоналния баланс с тай терапия

Тай терапията има лечебно и отпускащо действие върху нервната система, както и действа благоприятно върху лимфната система. Тялото се отваря и регенерира, ставите отново стават подвижни, а умът се завръща към състояние на релакс. Напрежението и токсините се освобождават от ставите, мускулите и съединителната тъкан. Чрез натиск върху периферни рефлексни точки се стимулират вътрешните органи и се регулират всички телесни системи.

Терапията е комбинация от традиционен тайландски масаж и йога разстягания. Тай масажът е подходящ при болки в гърба, кръста, врата, при главоболие, безсъние, задържане на течностти, при стрес и слабост на мускулите. Подходяща е и за хора, които практикуват спорт и се нуждаят от допълнително разтягане.

Работи се върху тялото на пациента с лек натиск чрез палци, длани и лакти. Специфични за тай терапията елементи са различните разтягащи, изтеглящи и усукващи позиции, взаимствани от йога асаните. Прилага се през леки дрехи. Не се ползва олио. Клиента не изпитва болка, а релаксация и отпускане.

Масажът може да бъде изпълнен по време на бременност като се работи в странично легнало положение за работа върху гръбначния стълб.

Тай терапията има следните положителни ефекти:

-отпуска тялото и намалява стреса
-увеличава подвижността и гъвкавостта и премахва мускулното напрежение
-балансира енергийната система и регулира хормоните.
-стимулира вътрешните органи и премахва констипацията

Сертифиран терапевт Стела Колева от единственото акредитирано от Кралството училище за физиотерапевти в Тайланд TMC в гр. Чианг Май.

Продължителност 60 минути

Цена 55 лева

www.sensib.org

 

 

 

 

 

Подобни публикации