Александра Жабонова

Казвам се Александра Жабонова и се срещнах с магията на йога през 2012 година ,когато ми поставиха диагноза ‘’Паническо разстройство’’. Сертифициран йога-преподавател съм към Йога клуб „Скорпион” и завърших своето обучение през 2015 година в Нов Български Университет. Като дългогодишен банков служител- повече от 10 години , успях да намеря баланса и спокойствието именно практикувайки и преподавайки йога. Защото йога е мощен инструмент за работа с тялото,със съзнанието, с ума.
Изпитвам особено отношение към Ин йога.Всъщност много често описвам срещата си с Ин йога като “любов от пръв поглед”. Ин е връщането ни към себе си и работата от вътре навън. В Ин няма напрежение,стягане и активиране на мускулите, стараем се да отпуснем всяка част на тялото(най-вече,стягане на съпротивите на ума)
Йога ме научи да слушам тялото си,да уважавам неговите граници и лимити,научи ме да бъда интимна със себе си,научи ме да потъвам дълбоко в себе си ,за да открия своето истинско Аз. Пиша статии за йога и йога хранене в www.eterina.me ,защото йога и готвенето за мен за повече от страст .

Подобни публикации