Ако лекарите ви забранят да спортувате, пробвайте възстановителна йога

Ужасно е чувството на човек който години наред е спортувал активно да бъде възпрепятстван здравословно от любимите си спортни дейности. Често след физически травми, тежко възпаление или оперативна хирургическа намеса, лекарите забраняват всякакъв спорт.

Всеки се нуждае от движение, но често няма време за походи в планината ,а по шумните и замърсени улици няма желание за разходки. Липсата на мобилност може да доведе до тотално обездвижване и депресия.

Ролята на възстановителната йога е да повлияе благоприятно върху функциите на тялото, да огъвкави и заздрави гръбначният стълб и едва след това да даде възможност на тялото за избор на динамичен спорт.

Ресторативната йога практика възстановява и подготвя мускулно-скелетната система за допълнителни натоварвания. Работи се върху мобилността на ставите , удължаването на мускулите и подобряването на всички жизнени системи .Сериите от селектирани пози позволяват на човек да се движи без болка, да намали ставните възпаления и да се възстанови .Те действат и върху отпускането на нервната система.

Терапевтичната йога е за всички на които са забранени спортове и физически натоварвания, за хора със сериозни хронични болки в кръста и коленете , с остеопороза ,със стари травми или след оперативна намеса .

Програмата е подходяща за хора които са с наднормено тегло и за пенсионери, тъй като не е интензивна и помага за ускоряването на метаболизма и подобряването на кръвообращението. Възстановителната йога по време на бремеността е позволена без позите в легнало положение по корем.

 

За контакт : 0888 341 881 ; info@sensib.org

 

 

 

 

Подобни публикации